Beste Mountainbike Routes in de Kempen

Beste Mountainbike Routes in de Kempen

Mountainbike Routes in de Kempen: Verken de Wildernis op Twee Wielen

Ben je een liefhebber van avontuur, spanning en de schoonheid van de natuur? Dan zijn de beste Mountainbike Routes in de Kempen jouw volgende grote avontuur. De Kempen, gelegen in het noorden van België en Nederland, staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, schilderachtige paden en ongerepte wildernis. Het is de ideale plek om je mountainbikevaardigheden op de proef te stellen.

Mountainbike Routes BergeijkWaarom Mountainbiken in de Kempen?

De Kempen heeft veel te bieden aan mountainbikers van alle niveaus.
Hier zijn enkele redenen waarom mountainbiken in de Kempen een geweldige keuze is:

1. Prachtige Natuur

De Kempen is een regio met uitgestrekte bossen, heidevelden en schilderachtige landschappen. Het is de thuisbasis van enkele van de meest adembenemende natuurgebieden in Europa.

2. Diversiteit aan Routes

Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde mountainbiker, de Kempen biedt routes voor alle niveaus. Van glooiende paden tot uitdagende singletracks, er is voor elk wat wils.

Beste Mountainbike Routes in de Kempen

De Groote Heide Route:

Deze route voert je door de uitgestrekte heidevelden van de Kempen. Het is een geweldige manier om de prachtige flora en fauna van de regio te ervaren.

De Kempense Meren Route:

Fiets langs de schilderachtige meren van de Kempen en geniet van het uitzicht op het glinsterende water terwijl je je een weg baant over de kronkelende paden.

De Turnhoutse Kempen Route:

Deze route neemt je mee door de historische stad Turnhout en de omliggende bossen. Je kunt hier zowel de natuur als de cultuur van de Kempen verkennen.

Veiligheidstips voor Mountainbiken in de Kempen

Beste Mountainbike Routes BergeijkZorg altijd voor de juiste uitrusting, inclusief een helm, handschoenen en beschermende kleding.

Houd je aan de gemarkeerde routes en respecteer de natuur.
Wees bewust van het weer en pas je plannen aan indien nodig.
Informeer iemand over je geplande route en vertrektijd.

Mountainbiken in de Kempen is een onvergetelijke ervaring die je dichter bij de natuur brengt en je de mogelijkheid biedt om de schoonheid van deze regio te ontdekken. Dus waar wacht je nog op? Pak je mountainbike en verken de wildernis op twee wielen in de Kempen!

Populaire Mountainbike Routes vanuit Bergeijk

In Bergeijk en de omliggende Kempen regio zijn er verschillende geweldige mountainbike routes die je kunt verkennen. Hier zijn enkele van de beste:

Cartierheide Route

Deze route voert je door de prachtige Cartierheide, een natuurgebied met uitgestrekte heidevelden en bossen. Het biedt zowel uitdagende paden als ontspannen routes voor mountainbikers van alle niveaus.

MTB Route Eersel

Deze route begint in Eersel, vlakbij Bergeijk, en neemt je mee door bossen en langs vennen. Het biedt een verscheidenheid aan terreinen en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde fietsers.

MTB Route Postel

Beginnend bij Abdij Postel, leidt deze route je door prachtige natuur en langs de abdij zelf. Het is een relatief korte route, perfect voor een halve dag mountainbiken.

MTB Route Arendonk

Hoewel net over de grens in België, is deze route gemakkelijk bereikbaar vanuit Bergeijk. Het biedt technische secties en snelle afdalingen in een bosrijke omgeving.

MTB Route Lommel:

Op korte rijafstand van Bergeijk ligt Lommel, waar je kunt genieten van een verscheidenheid aan mountainbikeroutes door de bossen en zandduinen.

MTB Route Postelse Bosroute:

Deze route voert je door de bossen rondom Postel en is ideaal voor een ontspannen rit omringd door de natuur.

MTB Route Valkenswaard:

Gelegen in de buurt van Bergeijk, biedt deze route een mix van singletracks, bospaden en open velden.

MTB Scherpenheuvel Hapert:

Voor meer Toeristen Informatie Noord-Brabant kunt u altijd terecht in de het dorp zelf.